Columns

Columns:

Solutionism; de verlichte weg naar het zelfsturend embryo? (mei 2017)

Pies van Paay stelt niks voor bij Economische Golden Shower ECB (maart 2017)

Wil je oorlogspropaganda; kan je rekenen op ‘de Correspondent’ (juli 2016)

Oude rode haan is het spinnen niet verleerd (Wim Kok)(mei 2016)

“We moeten nu maar het onderzoek afwachten…” (Mitch Henriquez) (juni 2015)

Lodewijk de Waal; de Bilderberg en de JSF (mei 2014)

Bilderberg is “dure kroketten eten” (Maarten van Rossem) (juni 2014)

Boekbesprekingen:

“Nederlanders, Marokkanen, Wilders, Islam!” Joost Niemöller’s ‘Kwaad’ (februari 2017)

2 Responses

 1. lewah schreef:

  He hoe zit het nou met het verzet georganiseerd mensen bij elkaar krijgen en verzet geven binnekort is het ww3 dan zijn we te laat ik bekijk dit nou 2 jaar nieuws brengen maar niks gebeurt vorig jaar waren er 300 en nu 63 mensen die meer als de wereld beziten en dit is uittezoeken laat staan wat niet kan uitgezocht worden straks is het te laat er moet verzet komen het liefst zonder geweld maar tot de dag vandasg lever het niets op iedereen slaapt ..

 2. Pancho schreef:

  Begin eens met heel rustig je bericht te typen. Met comma’s, punten en dergelijke, zodat je bericht begrijpelijk is voor iedereen. Eén van de belangrijkste punten, voor het organiseren van het verzet, is Communicatie.. Je heb tot nu geen reacties gekregen op je bericht, waarschijnlijk omdat het onbegrijpelijk is geworden, als zijnde één zin.

  Waarom je denkt dat ww3 voor de deur staat, laat ik even achterwege. Inhoudelijk antwoord op je vraag: je vraagt hoe het verzet zal worden georganiseerd in het geval dat ww3 zal uitbreken. Je gaf aan bang te zijn dat, als dit nú niet wordt geregeld, het dan te laat zal zijn. Klopt het, zoals ik je reactie begrijp?

  Laat ik je gerust stellen. Indien er oorlog uitbreekt, zoals in ww2, dan krijg je onder de bevolking een sterk “wij”-gevoel; een saamhorigheidsgevoel zoals nu ook het geval is bij grote rampen en terroristische aanslagen. Daar bovenop komt het feit dat, als onze strijdkrachten het niet aankunnen en een vijand ons gaat bezetten, uiteindelijk alle mannen die kunnen vechten en werken uiteindelijk door die vijand zullen worden geronseld of opgepakt, om voor hen werk te verrichten.

  Als verzetsorganisatie kunnen wij dan makkelijker mensen overhalen om zich bij ons aan te sluiten. Wij bieden namelijk aan dat, in plaats van onder slechte omstandigheden verplicht moeten werken bij de vijand ver weg van hun familie, ze zich bij óns kunnen aansluiten, onderduiken en voor het verzet kunnen komen werken, om zo onder andere ook hun familie te beschermen. Het is makkelijk uitleggen dat het risico om bij het verzet te komen, net zo groot of kleiner is dan door de vijand opgepakt te worden.

  Als het eenmaal zover is, zullen wij als verzet de infrastructuur van het land goed gaan bekijken; wegennet, treintrajecten, brandstofdepots, stroomcentrales, militaire installaties, logistieke centra’s en dergelijke. Het is begrijpelijk dat je denkt dat het beter is om dat nu alvast te doen, maar het gaat om een momentopname. Dit alles is namelijk erg veranderlijk en zonde van je tijd om dat nu al in beeld te brengen.

  Je angst dat je te laat zult/kunt zijn, geeft je nu een stressgevoel. Je wilt nú actie. Dat gevoel is begrijpelijk, maar ongegrond. Bedenk wel, dat oorlog niet 1-2-3 voorbij is voordat je het weet. Ww2 duurde ongeveer 5 jaar. In die tijd kunnen we zorgvuldig plannen en ons verzet organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *