Bilderberg is “dure kroketten eten

De Bilderberg Conferentie viert deze week haar 70 jarig jubileum in Kopenhagen. Vanaf aanstaande donderdag zullen zwaar bewaakte delegaties aankomen bij het volledig volgeboekte Marriott Hotel. Meer dan honderd sleutelfiguren van over de hele wereld komen dan een weekend bij elkaar. Wat daar besproken wordt? Het blijft geheim. Wie er deelnemen mogen we wel weten want de organisatie is natuurlijk transparant en de declaraties worden immers door u betaald.

Uiteraard is er geen sprake van enige mate van politieke besluitvorming. U begrijpt deze wereldleiders zijn daar immers niet om zakelijke en politieke belangen veilig te stellen maar om ‘dure kroketten’ te eten!

Van de mainstream media hoeft u ook niet te verwachten dat ze aandacht geven aan de Bilderberg bijeenkomst. RTL-boulevard besteedde er in 2007 (1.) wat aandacht aan en Andere Tijden mocht in 2004 (2.) over de allereerste Bilderberg in 1954 een mini docu maken met Prins Bernhard in de hoofdrol. Dat was het wel zo’n beetje. Poppetje gezien, kastje dicht!

Vijf jaar nadat de NAVO was opgericht na het aanbieden van Marshallhulp door de VS werd in 1954 de eerste Bilderberg gehouden in Oosterbeek. In 1955 ontstond het Warschau Pact. Deze tweedeling van de wereld hield bijna een halve eeuw stand. In deze tijd werd Europa voorbereid door de VS op een nieuwe machtsorde in de wereld. Die orde zou worden geschapen door de VN, de NAVO en de EU. Het werd zaak om de grote belangen bij elkaar te krijgen; transatlantische contacten leggen om de band met de VS te versterken.

Wat zou Maarten van Rossem eigenlijk zelf echt weten over de Bilderberg Conferenties? Hij is er nooit geweest. Misschien heeft hij wat mensen gesproken die hem uit persoonlijke ervaring overtuigden van het standaardverhaaltje. Van Rossum zal toch zelf wel eens gevraagd hebben aan zijn hechte PvdA- vriendenclubje hoe dat daar nou aan toe gaat ? Hij is overduideljk ‘not impressed’ en ook niet bereid om deze jaarlijk terugkerende ‘supermeeting’ eens kritisch te beschouwen. Van Rossem zou zich als Amerika deskundige moeten schamen voor deze vertoning. Een jaarlijkse terugkerende bijeenkomst waar de Rockefellers en de Kissingers samen komen met ons koningshuis, banken, multinationals, EU functionarissen, NAVO-leiders en politieke kopstukken! Dat zou de man toch per definitie interessant moeten vinden! Echter, meneer doet het allemaal af als: “dure kroketten eten”. Wie neemt deze man nog serieus?

Referenties:

1. (http://youtu.be/OfBGfDX8aTU)

2. (http://www.wacholland.org/nieuws/andere-tijden-bilderberg-conferentie-1954)

(oorspronkelijk gepubliceerd door WeAreChangeRotterdam, juni 2014)