Afscheid nemen van een initiatief waar je keihard voor hebt gewerkt, valt niet mee. Maar het is voor mij tijd om We Are Change Rotterdam te verlaten. Bijna acht jaar heb ik intensief samengewerkt met Marco en Gijs om verschillende onderwerpen die niet, of eenzijdig door de MSM werden gecovered, in beeld te brengen. Uiteraard hebben ook heel veel andere mensen aan het succes van WAC bijgedragen, helaas is het onmogelijk om hen allen binnen dit afscheidsbericht persoonlijk passend te bedanken.

Jaar in jaar uit confronteerde ik doorgaans onbewust onbekwame (EU) politici, een enkele witte raaf daargelaten, en maakte ik aan den lijve mee hoe de repressie en censuur almaar toenam.
Dossiers als 9/11, Demmink, geldcreatie, participatiewet, 5G, privacy, AI & big data maakten me pijnlijk duidelijk hoe treurig het is gesteld met de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting in het algemeen. Na honderden items, artikelen, events en maar liefst drie documentaires, is het mooi geweest. Weg van twitter, van facebook en andere digitale honey traps. Voor mij is het nu tijd om te focussen op de toekomst en mijn gezondheid.

Ik hoop dat We Are Change.nl nog veel spraakmakende producties gaat maken en ben dankbaar met de vele positieve reacties die ik de afgelopen jaren van ‘onze kijkers’ en mede mediamakers mocht ontvangen.

23 mei 2020
Maria


Ook Gijs draagt niet meer bij als redactielid:

“Naast alle mooie mensen die ons hebben gevolgd en die we gaandeweg hebben ontmoet, wil ik vooral Maria en Marco bedanken voor het onwijs belangrijke en vaak (zwaar) ondergewaardeerde journalistieke werk dat zij al die jaren, dag in dag uit, met zoveel toewijding hebben verricht. Ik ben super dankbaar dat ik daar aan heb mogen bijdragen.
Jullie zijn en blijven mijn helden!!! Thanks guys!”