De mythes van Operation Market Garden

met Britse journalist Tony Gosling

Hoe wisten de nazi’s dat de luchtlandingen plaats zouden vinden?

Wie gaf toestemming om een voormalig SS officier mee te laten doen in de planning?

Hoe een Nederlands/Britse contra-spionage officier bijna de operatie redde?

Wie sneed de draden door en stopte hiermee de vernietiging van de brug bij Nijmegen?

Waarom stopten 100 Britse tanks die Arnhem hadden kunnen redden bij Lent?

Waarheen verdween de 1miljard$ die de nazi’s stalen uit Europese banken?

Welke Duitsers kwamen naar de eerste Bilderberg conferentie in 1954?

Welke consequenties had de Slag om Arnhem voor de wereld na 1945?

74 Jaar later, was is nu bekend over de echte helden en schurken van Market Garden?

Scene uit ‘A Bridge Too Far’ (1977); Major Cook (Robert Redford) met Major Lord Carrington (John Stride)

Winston Churchill zei “In oorlogstijd, is de waarheid zo waardevol dat ze beschermd moet worden door een lijfwacht van leugens.” Gedurende 75 jaar wordt ons aangeleerd dat Operatie Market Garden, het plan van de Britse commandant Montgomery om Holland te bevrijden, een slecht bedacht plan was, gedoemd te mislukken. De Britse journalist Tony Gosling is het hier niet mee eens; hij gelooft dat de Slag om Arnhem opzettelijk gesaboteerd is om zodoende de oorlog in het westen te verlengen, door verraderlijke anti-Sovjet elementen in de Britse gevestigde orde.

Rond de 80.000 geallieerde militairen namen deel aan wat nog steeds de grootste luchtlandingsoperatie in de geschiedenis is. De consequenties waren katastrofisch voor de geallieerden maar erger nog voor de Nederlandse bevolking. In de volgende hongerwinter kwamen zo’n 22.000 Nederlandse burgers om door honger omdat de Duitsers de voedseltransporten uit Duitsland stopten. Na een week strijd waren de resultaten 2.500 doden aan beide kanten, circa 7.000 Duitse en 15.000 geallieerde slachtoffers, terwijl 6.500 Britse parachutisten gevangen waren genomen.

In dit audiovisuele seminar zal de voormalige BBC journalist bewijs presenteren dat na augustus 1944, vooraanstaande collaborateurs in de Britse samenleving geheime deals maakten met vooraanstaande nazi’s voor verrijkt uranium, geld en goud, in ruil voor een veilige doorgang en nieuwe identiteiten na de oorlog.

Hij zal tevens uitleggen hoe twee sleutelfiguren beslissende ‘blunders’ maakten tijdens Operatie Market Garden en vervolgens na de oorlog beloond werden met hoge posities in de politieke lobby voor zakelijke kartels, de EEC, welke overging in de EU en de Euro valuta in de NAVO lidstaten.

De in Oosterbeek gestichte Bilderberg lobby, door Prins Bernhard en Lord Carrington voorgezeten, werden in 2010, door de hoogste rechter in Italië Ferdinando Imposimato beschuldigt deel uit te maken van de internationale georganiseerde misdaad. Maar ook van het gebruik van extreem rechtse agenten in de NAVO inlichtingendiensten om honderden Europese burgers te doden in de terroristische aanslagen die in verband worden gebracht met Gladio in de jaren ’60 tot en met ’90, welke ze probeerden in de schoenen te schuiven van Moskou.

We krijgen van anderen te horen over de strijd in september 1944, de latere Bilderberg conferenties en de lessen die getrokken kunnen worden voor de vredesbeweging van vandaag. Dan, na ‘the Grenadier Guards Lent tea break‘, is het ‘open microfoon’, waar iedereen die wenst een vraag te stellen of een bijdrage te leveren dat kan, of het nu gaat over Market Garden, Bilderberg of een ander gerelateerd onderwerp. We eindigen om 19.00 uur.

Het gehele seminar zal worden opgenomen door WeAreChange.NL die de opnames openbaar zal maken op internet.

English-Contact Tony Gosling – +44 7786 952037 – tony@cultureshop.org.uk
Nederlands-Contact Marco Verheij – WeAreChange.NL – marco@wearechangerotterdam.tv

http://kreekoosterbeek.nl/event/seminar-the-traitors-of-arnhem/

Datum: Zaterdag 22 september 2018, 16.00 uur
Lokatie: Kreek Oosterbeek, Weverstraat 24, 6862 DP Oosterbeek

Kosten: gratis!