Jongens en meisjes, het is weer Bilderberg tijd! Vanaf 1954 zet de elite zich in om de VS en Europa op één lijn te krijgen, al lijkt dat nu wat uitdagender met Brexit en Trump in het Witte Huis. De MSM hult zich weer in stilzwijgen, daarom zetten we maar weer even de spotlights op de ‘uitverkorenen’ van de Nederlandse Bilderberg-kliek:

Uiteraard is de publiciteitsschuwe Bilderberg nestor en economie professor te Leiden, Victor Halberstadt weer van de partij. Niet verrassend want hij draait al mee sinds 1975, al dan niet als lid van het Bilderberg Steering Committtee. Hoewel hij zich affilieert met de PvdA is hij eerder deel van een onzichtbare super elite. Zo is hij kroonlid van de SER en zit hij in vele commissariaten. Sinds 1991 is hij adviseur van de machtigste bank op Wall Street: Goldman Sachs. Bovendien is Halberstadt al decennia een vertrouweling van de koninklijke familie.

Koning Willem, kan als kleinkind van oprichter Bernhard, en als zoon van Bilderberg-Queen Beatrix, niet gemist worden. Deelnemen aan de Bilderberg lijkt deel van de traditie van het Koninklijk Huis te zijn geworden. Alexander was als ‘Observer’ aanwezig in 1990, 1991 en 1996. Als deelnemer mocht hij meepraten in 2001 en 2008. Vanaf vorig jaar, 2016 nam hij het stokje van Bea over. We zijn benieuwd of hij in een volgend interview bij de NPO nog eens wil terug komen op de illustere Nazi’s die opa Benno in stelling bracht om de Bilderberg in de beginjaren te laten slagen.

Onze Defensie-Dame, Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) is voor het eerst aanwezig, haar kostje lijkt dus gekocht binnen het komende kabinet. Best knap met Schoevers als hoogst genoten opleiding op je CV. Hennis staat bekend om slepende schandalen als Chroom-6, ICT Fraude bij Defensie en is trouwe supporter van elk willekeurig VS beleid.

Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank die als veelverdiener kennelijk onraakbaar is voor de Balkenendenorm mag ook weer op komen draven. Hij was er eerder in 2013 en in 2015.

Ralph Hamers, de onbekende topman van de ING Group werkt al meer dan 20 jaar voor deze ex-staatbank en is nog steeds relatief onbekend. Interviews zijn schaars en bovendien weinig onthullend.

Maar de grote verrassing is Boyan Slat. Deze 22 jaar jonge (jongste Bilderberger) CEO van TheOceanCleanup is ook te gast in Chantilly. Zijn organisatie liet ons weten: “Voor The Ocean Cleanup is dit een mooi platform om het verhaal van Boyan en zijn missie te vertellen en wereldleiders (zoals bijvoorbeeld Koning Willem-Alexander, en andere deelnemers aan de conferentie) en vooraanstaande denkers te overtuigen van de urgentie van het plastic probleem. Reis- en verblijfkosten worden overigens geheel vergoed door de organisatie van de conferentie.” Op de informatie dat Boyan dat gaat doen bij een oorlogsmisdadiger als Henry Kissinger en aanwezige grootvervuilers werd niet ingegaan.