De zaak rondom ‎Baybaşin kenmerkt zich door grote politieke en criminele belangen. In 2002 tot werd de Turkse Koerd tot levenslang veroordeeld, volgens betrokkenen is hier sprake van een politiek gevangenschap. Eduard Nazarski directeur van ‎Amnesty International Nederland vroegen we op 27 juni 2016 nogmaals om een reactie op deze zaak, die net als de zaak Demmink als Doofpotaffaire wordt gezien
Achtergrond: het bewijs dat tot levenslange opsluiting van Baybaşin leidde werd uitsluitend gevonden in de afgeluisterde telefoongesprekken. Echter, daarin is echter naar hartenlust geknipt, geplakt, gemanipuleerd en gefraudeerd. (Dit werd uitgebreid toegelicht en bewezen door wetenschapsfilosoof Ton Derksen die wij eerder over dit onderwerp uitgebreid interviewde zie https://youtu.be/dSFm_EppNYs) Er zijn dus grote beoordelingsfouten gemaakt. Rechters blijken vele jaren lang moedwillig te zijn bedrogen door justitie en politie.