Dinsdag 28 juni 2016, koud na het mogelijk historische #Brexit, bereikte wat inmiddels bekend staat als de #Nexit petitie, de Tweede Kamer. Een initiatief dat sinds eind februari al kan rekenen op ruim 56.000 sympathisanten!

WeAreChange.nl sprak initiatiefnemers, Peter van Wijmeren en Patrick Crijns, voorafgaand aan de aanbieding, over de motieven achter dit initiatief.

Na overhandiging aan de Commissie Europese zaken – bestaande uit Azmani (VVD), Beertema (PVV), Teeven (VVD), Verhoeven (D66), Maij (PvdA), Omtzigt (CDA,) – wilden wij wel weten hoe de pet stond van de toegesnelde Kamerleden over een mogelijk Nexit uit de EU.

Zo verdedigde Teeven (VVD), weinig verrassend, het oude partijstandpunt dat directe democratie absoluut ongewenst is. Sadet Karabulut (SP) benadrukte de wens van haar partij om meer democratisering binnen Europa tot stand te brengen. En Joël Voordewind (CU) juicht een breed gesprek in Kamer en land toe, maar directe raadpleging van het volk blijft een brug te ver.

Wat denk jij? Zou alleen het Nexit debat moeten worden gevoerd in de Kamer of toch een directe volksraadpleging zoals onlangs plaatsvond bij de Britten? Praat mee in de comments, laat horen hoe jij hierin staat!


Wij maken zelf media, publiceren dit en hopen dat jullie er kennis van nemen. ‪Laat ook je waardering blijken en draag bij: deel onze vids & doneer wat het je waard is: NL04 TRIO 0777 8590 68 #‎BeTheChange‬