WeAreChange.NL was bij de getuigenverhoren van Chris de Graauw en Emile Broersma in de zaak Bart van Well vs. De Staat der Nederlanden (zie Twitter voor verslag). De heren gaven geen toestemming het verhoor te filmen, daarom vroegen we na het verhoor nog even na, buiten. Waarom gaat rechercheur Chris de Graauw niet in hoger beroep zoal Fred Teeven? Een vervolg op het Rolodex onderzoek? Hoe heette dat vroegen we aan Emile Broersma, rechercheur in het Rolodex onderzoek.

Chris de Graauw en Emile Broersma zaten er middenin; een onderzoek naar een uitgebreid pedonetwerk. “We kregen informatie van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) dat ‪#‎Demmink‬ betrokken was bij pedoseksuele contacten.” Ook was een officier van justitie in beeld volgens de rechercheurs. Het onderzoek werd echter abrupt stopgezet toen het team een verzoek indiende om Demmink en een van de andere verdachten te observeren. Op vrijdag 3 juni werden ze als getuige opgeroepen in de zaak Bart van Well tegen De Staat der Nederlanden. WeAreChange.NL vroeg om wederhoor.