WeAreChange.NL was bij het getuige verhoor van Joris Demmink in de zaak Bart van Well vs. De Staat der Nederlanden (zie Twitter voor verslag). Ambtenaren moeten van “onbesproken gedrag” zijn als ze bevordert willen worden zoals Jos Poelmann in een interview met ons aangaf. Waarom Joris Demmink niet? We vroegen het de man zelf voor hij naar binnen ging en nadat hij weer naar buiten kwam.

‘Ask questions, demand answers’! Het vervolg van de ‪#‎pedoverhoren‬ vond vrijdag 3 juni haar absolute hoogtepunt bij het verhoor van oud secretaris generaal van ‪#‎Justitie‬, Joris ‪#‎Demmink‬. Zijn naam zoemt al decennia rond. Consequent wordt hij in verband gebracht met misbruik van ‘jonge jongens’. Tegelijkertijd was het een absoluut dieptepunt waar het de rol van de ‪#‎MSM‬ betreft. Tot onze grote verbazing was er niemand van het journaille die maar enigszins een poging ondernam deze man te confronteren met de bijna gekmakende wijze waarop hij alle vragen beantwoordde met ‘nee’. ‘Waarom zou je die man wat vragen? Hij geeft toch geen antwoord’, horen we regelmatig. Het antwoord is simpel. Als we stoppen met vragen naar de ‪#‎waarheid‬, accepteren we als vanzelfsprekend de leugens die juist zo illustratief en vernietigend zijn als het gaat om ‪#‎kindermisbruik‬. Journalisten zouden hun rol met verve moeten vervullen en geen kans onbenut mogen laten om de ‪#‎feiten‬ boven tafel te krijgen. Als de ‪#‎media‬ deze controlerende rol laat liggen, kunnen we de zogenaamde ‪#‎democratie‬ net als Justitie, net zo goed direct ‪#‎failliet‬ verklaren. Deel en like deze vid, support onafhankelijke media en doneer! ‪#‎BeTheChange‬!