We Are Change Rotterdam sprak kort met journalist Koen Voskuil over de tegenwerking die hij ervaart omtrent de verslaggeving rond de zaak Demmink. Joris Demmink klaagde eerder het Algemeen Dagblad aan wegens smaad en eiste rectificatie en een ton schadevergoeding. Eigenlijk waren er drie gedaagden: Koen Voskuil, journalist van het AD, hoofdredacteur Christiaan Ruesink en de uitgever AD Nieuwsmedia. Demmink, voormalig secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie, wordt al jaren achtervolgd door beschuldigingen van seksueel misbruik van minderjarigen. Het vonnis van 17 december 2014 hield in dat de betwiste publicaties rechtmatig waren, het AD werd in gelijk gesteld. Steun ons om de komende getuigenverhoren (18-22 april 2016) van de zaak Demmink in beeld te brengen en doneer op NL04 TRIO 0777 8590 68.