WeAreChangeRotterdam was aanwezig tijdens de boekpresentatie van Ton Derksen genaamd “De Baybaşin Taps”. Hüseyin Baybaşin zit al bijna 20 jaar onschuldig vast voor moord op basis van gefabriceerde taps van de politie. Derksen is een Nijmeegse hoogleraar wetenschapsfilosofie die schrijft over justitiële dwalingen bij de werkwijze en de bewijsvoering van het Openbaar Ministerie in Nederland. Hij heeft naam gemaakt door de zaak-Lucia de Berk. ‘Lucia de Berk: reconstructie van een gerechtelijke dwaling’ leidde uiteindelijk tot haar vrijlating.

“We gaan door tot Baybaşin dood gaat in een cel. Dat is de mooiste oplossing”; hoorde hij zeggen. Ton Derksen, is iemand die gaat voor de inhoud. Een week geleden presenteerde hij over een falende rechtstaat en het moreel failliet van het parlement. “Ieder normaal mens ziet dat dit niet kan”. Neem de tijd voor wat waarheidsvinding op het dossier Baybaşin door Ton Derksen! Uiteraard ook interessant voor mensen die primair aanslaan op ‪voormalig SG van Justitie Joris Demmink‬.

Zie de post hieronder voor link naar de volledige registratie van de ‘De Baybasin-Taps’ van JDTV deel 1&2.